ERZURUM KARAYAZI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 Yılı Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatı

Bakanlığımız taşra teşkilatı okul ve kurumlarında,  2022 yılı 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında "Tahliye Tatbikatı" yapılması planlanmaktadır. Tahliye tatbikatında derslik ve diğer alanların planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen toplanma alanlarında izdihama yol açılmadan toplanılmasının sağlanması, okul ve kurumlarımızda tatbikatların güvenli bir biçimde gerçekleştirilmesi için alınacak tedbirler ve senaryo gereği gerekli güvenlik uygulamaları hakkında personel ve öğrencilere eğitimler verilmesi gerektiği Bakanlığımızın ilgi yazıları ile bildirilmektedir. İlgi yazı ekte gönderilmiş olup, okullarda tahliye tatbikatının 04.03.2022 tarihinde ve saat 11:30'da tüm ülkede eş zamanlı olarak yapılması herhangi bir aksamaya mahal verilmeden öğrencilerimizin sağlık ve güvenliğinin en üst seviyede korunması, okul ve kurumlarımızın olası afet ve acil durumlara önceden hazırlıklı olması bakımından sürecin hassasiyetle yürütülmesi, ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlük binalarında yapılan tatbikat raporlarının 07/03/2022 tarihi saat:12.00'a kadar resmi yazı ile müdürlüğümüze bildirilerilmesi ve okul raporlarının ise aynı tarihe kadar  MEBBİS İSGB modülüne okul müdürlüklerince girilmesi önemle duyurulur.
 2022 Yılı Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatı

Bakanlığımız taşra teşkilatı okul ve kurumlarında, İlgi'de kayıtlı Genelge gereğince, 2022 yılı 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında "Tahliye Tatbikatı" yapılması planlanmaktadır. Tahliye tatbikatında derslik ve diğer alanların planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen toplanma alanlarında izdihama yol açılmadan toplanılması sağlanacaktır. 

Okul ve kurumlarımızda tatbikatların güvenli bir biçimde gerçekleştirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ve senaryo gereği gerekli güvenlik uygulamaları hakkında personel ve öğrencilere eğitimler verilmesi gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2022 yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlendiğinden, okul ve kurumlarımızda bu yıl içerisinde yapılacak tatbikatların ülke genelinde eş zamanlı yapılmasının toplumda afet farkındalık bilincini arttıracağı düşünülmektedir. 

Okullarda tahliye tatbikatının AFAD koordinesinde, ülke genelinde bu yıl 04.03.2022 tarihinde ve saat 11:30'da eş zamanlı yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Tatbikat süresince, Bakanlığımız Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile İl Millî Eğitim Müdürlükleri Afet ve Acil Durum İrtibat Merkezlerinin hafta boyunca faaliyette olması sağlanacaktır.

01-07 Mart Deprem Haftasında yapılacak "Tahliye Tatbikatı" etkinlikleri düzenlenirken; il sivil savunma uzman/amirleri, işyeri sağlık ve güvenlik birimi koordinatörleri, iş sağlığı ve güvenliği büroları uzmanları, il millî eğitim bakanlığı arama ve kurtarma birimi ekipleri (MEB AKUB Ekipleri), il afet ve acil durum müdürlükleri, il sağlık müdürlükleri, belediye başkanlıkları (itfaiye dairesi başkanlığı/itfaiye müdürlüğü/itfaiye amirliği) ile iş birliği sağlanacaktır.

Tahliye tatbikatlarının, il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ile okul/kurum işveren/işverenvekili koordinesinde zamanında yapılması, il/ilçe millî eğitim müdürlüğü tatbikat raporlarının (özel durumlar, görülen aksaklıklar, iyi örnekler ve Bakanlığa iletilmesinde önemli görülen diğer hususlara yer verilecek şekilde) en geç 07.03.2022 tarihine kadar resmî yazı ile Bakanlığımıza iletilmesi, ayrıca okul raporlarının MEBBİS İSGB Modülü'ne aynı tarihe kadar girilmesi gerekmektedir.

Herhangi bir aksamaya mahal verilmeden bütün tarafların işbirliği ve iletişimini gereğine göre tesis ederek, öğrencilerimizin sağlık ve güvenliğinin en üst seviyede korunması, okul ve kurumlarımızın olası afet ve acil durumlara önceden hazırlıklı olması bakımından sürecin hassasiyetle yürütülmesi önemli görülmektedir.

YENİ MAHALLE ERZURUM YOLU 3.SOKAK NO2/B KARAYAZI ERZURUM - 0442 541 24 32

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.