ERZURUM KARAYAZI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

Çölyak hastalığı genetik olarak yatkın bireylerde buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunan "gluten" proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen ince bağırsak hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Erişkin Bazı Metabolizma Hastalıkları (Tiroid, Osteoporoz, Gut) ve Çölyak Hastalığı Kontrol Programı 2019-2023" farkındalık çalışmaları kapsamında 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde, okullarda planlanan farkındalık etkinliklerinde kullanılmak üzere afiş ve broşür vb. gerekli dokümanlara www.beslenmehareket.saglik.gov.tr adresinden ulaşabilir ayrıca 9 Mayıs  Dünya  Çölyak  Günü'nün  bulunduğu  hafta  içerisinde  resmî ve özel okul/kurum yönetimleri tarafından Ek-1 ve Ek-2'de ayrıca http://okulsagligi.meb.gov.tr/www/colyakla-mucadele-kapsaminda-yapilacakcalismalar/icerik/87 adresinde yer alan bilgilerden yararlanılarak öğrenci, öğretmen, veli, yemekhane-kantin işletmecisi/çalışanı ve diğer okul çalışanlarına yönelik farkındalık eğitimlerinin yapılmasının sağlanması,  çölyaklı öğrencilerin beslenmesinin  sağlanabilmesi için kantinlerde, okul/kurum ve pansiyon yemekhanelerinde glutensiz ürünlerin bulundurulması, glutensiz besin hizmetinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması önemle rica olunur.
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

Bilgilendirme Rehberi için Tıklayınız.

Yiyecek İçeçek Standartları İçin Tıklayınız.

YENİ MAHALLE ERZURUM YOLU 3.SOKAK NO2/B KARAYAZI ERZURUM - 0442 541 24 32

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.